Hoe werkt een TENS met tens apparaat plakkers?

Hoe werkt een TENS met tens apparaat plakkers?

Misschien is het TENS apparaat je nog niet geheel bekend. Daarom eerst even een korte uitleg. De afkorting TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het TENS apparaat is een relatief klein apparaat dat wordt gebruikt voor het verminderen van uiteenlopende vormen van pijn.Het tens apparaat werkt met behulp van 4 zelfklevende tens apparaat plakkers die verbonden zijn met de elektroden.

Wanneer is een TENS apparaat iets voor jou

Het apparaat zou iets voor jou kunnen zijn als je bijvoorbeeld last hebt van chronische pijn. Wellicht heb je de meer traditionele manieren van pijnbestrijding al gebruikt. Bijvoorbeeld medicatie of de inzet van een fysiotherapeut. Als je open staat voor een geheel andere wijze van pijnbestrijding dan zou het TENS apparaat iets voor jou kunnen zijn.

Voordelen TENS apparaat

Goed om te weten is dat de effectiviteit van pijnbestrijding door middel van het TENS apparaat wetenschappelijk bewezen is. Het is dan ook begrijpelijk dat deze methode van pijnbestrijding veelvuldig gebruikt wordt. Niet alleen door mensen thuis, maar ook door bijvoorbeeld fysiotherapeuten en in pijnklinieken.
Het apparaat wordt gebruikt voor uiteenlopende pijnklachten, waaronder bijvoorbeeld artritis, rugpijn, fybromyalgie en de ziekte van Bechterew.

Het fijne is dat je het TENS apparaat ook gewoon zelfstandig kunt toepassen. Het apparaat is vrij eenvoudig in gebruik en je kunt het toepassen in je eigen woonomgeving. Een bijkomend voordeel is dat gebruik van het apparaat er aan kan bijdragen dat pijnmedicatie kan worden verminderd. Dit komt doordat gebruik van het apparaat er voor zorgt dat je de natuurlijke pijnstiller endorfine aanmaakt.

Voorwaarden gebruik

Het TENS apparaat is in veel situaties echt een uitkomst. De reviews of klantenervaringen die je hierover online kunt vinden zullen dit ondersteunen. Dat neemt niet weg dat er situaties zijn waarin je het apparaat niet kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als je een pacemaker of een hartritmestoornis hebt. Ook bij bepaalde huidziekten en bepaalde allergieën is voorzichtigheid geboden. Daarnaast zijn er plaatsen op het lichaam waar je het apparaat niet op mag gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je halsslagader of in de buurt van je keel, ogen, slapen, of hart. Kortom, lees in alle gevallen voordat je het apparaat gebruikt de bijsluiter goed door. En overleg bovendien met de relevante specialisten, zoals bijvoorbeeld je cardioloog.

Snel in huis

Is je interesse in het TENS apparaat na het lezen van deze blog gewekt? Is het iets voor jou of ken je wellicht iemand voor wie het iets zou kunnen zijn? Het kan natuurlijk ook zijn dat je er nog meer over wilt weten. Je kunt er online gemakkelijk veel over vinden. Vergeet daarbij vooral ook de reviews niet te lezen. Ook kun je je informeren bij bijvoorbeeld je fysiotherapeut.

Ben je daarna nog steeds geïnteresseerd en weet je zeker dat jij het apparaat mag gebruiken? Dan ben je nog maar een paar klikken verwijderd van het bestellen van het apparaat. Je kunt het apparaat gemakkelijk hier online kopen. Over het algemeen is het apparaat op voorraad en heb je het dus snel in huis. Het apparaat is al verkrijgbaar voor een prijs rond de 25 euro.

Daarbij is het goed om te weten dat je in sommige gevallen het apparaat vergoed kunt krijgen van je zorgverzekeraar. Wellicht in jouw geval ook?

3 reacties op “Hoe werkt een TENS met tens apparaat plakkers?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *