Rekken om rugpijn te voorkomen

Rekken om rugpijn te voorkomen

Rekoefeningen zijn een goede manier om rugpijn te voorkomen, omdat ze de spieren, gewrichten, botten, enz. rekken en zo de doorstroming van vocht en bloed bevorderen. Rekoefeningen zijn onder meer schouderophalen, triceps, arm, been, romp en andere strekkingen. Om je te helpen rugpijn te voorkomen kunnen we een paar workouts uitvoeren om je te helpen die spieren te rekken.

Begin met de schouders, ga rechtop staan. Laat je handen op de heupen rusten en haal de schouders op. Roteer de schouders in langzame beweging en naar achteren tot tien tellen. Voer vervolgens dezelfde handelingen uit; maar draai de schouders in langzame beweging naar voren.

Werk aan de triceps:

Triceps zijn de strekspieren, die gestrekt moeten worden om spanning te voorkomen. Ga rechtop staan en til je arm op (Rechts) en laat de toppen van je vingers op de schouder rusten. (Rechts) Gebruik je vrije hand en duw die tegen de tegenoverliggende elleboog. Laat, indien mogelijk, de vingers over de lengte van je rug zakken terwijl je tegen de elleboog duwt. Tel tot acht en voer dezelfde handelingen uit aan de andere kant.

Strek vervolgens de armen. Vorm een cirkel. Ga eerst rechtop staan terwijl je de voeten op schouderlengte houdt. Richt de armen en strek ze naar buiten synchroon met de schouders. Maak een cirkel en breng de armen naar voren. Tel tot tien en voer dezelfde handelingen uit aan de andere kant. Cirkel de armen grotendeels als haalbaar.

Werk nu aan die romp. Sta rechtop, houd je voeten op één lijn met de schouders en roteer geleidelijk (Beginnend bij de taille), en strek dan naar één kant. Strek vooruit en beweeg je lichaam in rotatie naar de andere kant. Strek terug en weer rond naar de andere kant. Ga door aan elke kant.

Werk aan die romp:

Sta rechtop, houd de voeten op de lengte van je schouders en iets uit elkaar. Buig de knieën lichtjes. Blokkeer de vingers achter het hoofd, en buig beginnend bij de taille, waarbij je de rechterknie raakt en deze met de elleboog aan de rechterkant verbindt. Draai vervolgens de romp, of romp, naar links en raak dan je linkerknie aan. Strek je naar achteren tot je weer rechtop staat.

Zodra je rechtop staat, zet je de voeten iets uit elkaar en buig je de knieën iets. Til je armen op tot de hoogte van je schouders en pak de handen vast terwijl je opzij draait, te beginnen bij de taille. Houd vast, tel tot vijf en doe hetzelfde aan de andere kant. Houd vervolgens de heupen en benen onbeweeglijk terwijl je alleen het bovenste deel van je lichaam draait.

Sta rechtop, terwijl je de handen aan de zijkanten naar beneden uitstrekt. Buig de knieën enigszins en til de arm geleidelijk op tot boven het hoofd. Laat de vrije arm langzaam naar het been glijden en trek de arm zo ver boven het hoofd als je kunt bereiken. Duw naar beneden en op de dij, en keer terug naar de staande positie. Ga verder aan de andere kant en doe drie reps.

Ga rechtop staan en houd de voeten op lengte met de schouders. Buig de ellebogen ter hoogte van je schouders. Voeg je vingertoppen samen en zwaai de armen voorzichtig naar achteren, waarbij je consistent blijft met de hoogte van de schouders. Vervolg de actie aan elke kant, waarbij je tot tien telt terwijl je doorgaat.

Vervolg:

Sta rechtop en pak je handen vast, voeg ze samen en strek ze achter de rug. Til de handen omhoog en naar buiten, zo hoog als je kunt bereiken. Tel tot vijf en laat zakken. Sta rechtop en houd de voeten op de lengte van je schouders. Buig de knieën iets en sluit de vingers, terwijl je de armen optilt tot de hoogte van je schouders. Eenmaal in positie duw je de armen vooruit. Leun niet naar voren. Strek je uit en tel tot tien. Voer dezelfde handelingen uit en tel tot vijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *