Gewrichten en bindweefsels die rugpijn veroorzaken

Gewrichten en bindweefsels

De gewrichten verbinden zich met weefsels die samenwerken met de spieren en de botten. De gewrichten verbinden zich met weefsels om botten te verbinden en dwingen deze twee botten om te bewegen. Kortom, gewrichten zijn gewrichten die rusten tussen “twee botten” en ons stabiliteit en beweging bieden, en dit bewegingsbereik controleren.

De gewrichten hebben voeringen die bekend staan als synovium. Deze voeringen zijn de binnenste gewrichtsoppervlakken die vloeistoffen afscheiden, zoals synoviaal en antilichamen. Antilichamen en synovium verminderen de wrijving van deze gewrichten en werken samen met de kraakbenen.

Stel je voor dat je naar één kant van je lichaam reikt, terwijl de andere kant van je lichaam buigt. Op dat moment beginnen zich plooien te ontvouwen aan de andere kant van het lichaam, waardoor de vloeistoffen die bekend staan als synoviaal en antistoffen worden onderdrukt.

Afwijkingen: Facetgewrichten veroorzaken deze reactie en op welk moment deze gewrichten snel handelen, of bewegen kan afwijkingen in de gewrichtsuitlijning veroorzaken. Het gevolg: rugpijn:

Hoe de pijn te verminderen:

Chiropractoren is de aanbeveling voor patiënten die dit soort letsel hebben opgelopen. Ook massage en fysiotherapie kunnen helpen de pijn te minimaliseren. Een vaak gebruikte methode om pijn te verlichten is het gebruik maken van een TENS apparaat.

Synoviale en antistoffen bevorderen gezond kraakbeen, dat is de gladdere buitenkant van de gewrichtsbeenderen. De botten helpen schokken op te vangen, vooral aan de gewrichten. Soms wordt atrofie veroorzaakt door een snelle, onvermoede beweging die de ROM (Range of Motion) beperkt. Dit tast de slijmbeurs aan. De slijmbeurs is een zak gevuld met vocht dat dient als opvulling en de wrijving vermindert tussen de gewrichten en tussen lichaamsdelen die tegen elkaar schuren.

De gevolgen van zulke onderbrekingen leiden tot pijn, gevoelloosheid, koorts, stijfheid van gewrichten, vermoeidheid, ontsteking, zwelling, beperkte mobiliteit, enzovoort. De uiteindelijke resultaten leiden tot abnormale VS (Vital Signs), oedeem, knobbels, huidscheuren, misvorming van het skelet, beperkt bewegingsbereik (ROM), slechte houding, spierkrampen, zwakke en stijve spieren, abnormale temperatuur en huidtoon, enzovoort.

Amorfe bindweefsels bevorderen ook stabiliteit en beweging. Onder de bovenste lagen en aan de onderkant van de huid bevinden zich bindweefsels. De weefsels verspreiden zich door het hele lichaam. De weefsels aan de bovenkant fungeren als medium en helpen ons te denken en te handelen. Als we ouder worden beginnen deze weefsels uit te strengen en wordt de elasticiteit ervan minder.

Wat gebeurt er dan?

Als de weefsels rijgen en de elasticiteit verzwakt treden aandoeningen op, waaronder littekenweefsel, “restrictieve littekenvorming”, oedeem, tumoren, het ontstaan van vetweefsel, enzovoort. Oedeem is op welk moment zich overmatig vocht opbouwt en een abnormale ophoping veroorzaakt die zich tussen de weefselcellen uitstrekt. Oedeem veroorzaakt zwelling, ontsteking en pijn.

Wat gebeurt er als mensen door blessures soms niet luisteren naar de instructies van de artsen, en dus gaan lopen op een gezwollen ledemaat, zoals een been, waardoor de wervelkolom enorm wordt belast? Dat kan letsel veroorzaken. Het letsel treft vaak het “sacroiliacale gewricht”.

Naast verwondingen worden sommige mensen geboren met ziekten die het bindweefsel aantasten. Onlangs kwamen er nieuwe medicijnen beschikbaar, die gebruikt worden om bindweefselaandoeningen te behandelen. Alternatieve behandeling omvat fysiotherapie, waar artsen op vertrouwden om dergelijke problemen te behandelen totdat er nieuwe middelen beschikbaar kwamen.

Ongeacht de aandoening wordt rugpijn echter geschetst in de termen neurologische en musculoskeletale aandoeningen. Musculoskeletale aandoeningen richten zich vaak op gewrichten, spieren, pezen, ligamenten, enz. die pijn veroorzaken. Als de pijn eenmaal begint, zal hij voortdurend pijn doen en de rug verergeren.

Ongepast tillen van zware gewichten kan musculoskeletale aandoeningen veroorzaken. Lees voor meer informatie over aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *