Sportblessures voorkomen

Sportblessures voorkomen

Het leren van de juiste rekoefeningen om sportblessures te voorkomen:

Bij sport leren mensen technieken, en gaan ze trainen om van de sport te genieten. Het probleem is dat de meeste trainers er niet in slagen de leeftijdsgenoten correct te trainen. Blessures ontstaan als er verkeerde training en technieken worden gebruikt. Daarnaast doen veel mensen aan sport zonder de juiste kleding, helmen, enz. te dragen, en soms gaan mensen sporten als het weer of het zicht slecht is.

Bij koud weer is het belangrijk dat je warme kleding draagt. Het dragen van goede kleding kan je helpen ademhalingsaandoeningen te voorkomen, die de lever, longen, enz. aantasten en tot rugpijn kunnen leiden. Bovendien moeten degenen die meedoen aan oefeningen of sporten goede schoenen dragen om uitglijden en vallen te voorkomen. Helmen zijn essentieel om hersenletsel te voorkomen. Hersenletsel tast de wervelkolommen aan, wat leidt tot rugpijn.

Wanneer weersomstandigheden het zicht onderbreken, levert dat risico’s op. In feite hebben verschillende mensen rugletsel opgelopen tijdens het joggen in het donker, omdat deze mensen niet de juiste kleding droegen, zoals reflecterende tabbladen enz. Ongevallen met motorvoertuigen kunnen gebeuren als de bestuurder de hardloper, jogger enz. niet kan zien. Dit betekent dat het voertuig je raakt en als je niet het geluk hebt om te sterven, moet je bidden dat je het geluk hebt om rugpijn te missen. Rugpijn is een van de ergste soorten pijn die je ooit zult hebben. Omdat veel mensen verkeerd geïnformeerd zijn over hoe ze de spieren moeten rekken voordat ze gaan sporten, kunnen we een paar nuttige stappen overwegen.

Zoals eerder gezegd is het belangrijk om goede oefeningen te doen voordat je gaat sporten. Juiste oefeningen beginnen met warming ups. Warm ups omvatten nek-, schouder-, arm- en beenstrekkingen.

Hoe nekstrekoefeningen uit te voeren:

Om te beginnen met nekstrekoefeningen wil je rechtop staan. Til het hoofd op zodat het naar boven uitsteekt. Beweeg je hoofd nu zo dat het iets naar voren buigt. Blijf van richting veranderen en buig tot je kin iets op je romp rust. Breng het hoofd in evenwicht, draai het naar links of rechts en houd je positie vast. Draai je hoofd na een paar seconden zo dat het naar de andere kant van je lichaam rolt. Houd de kaak naar beneden, houd vast en ga door met het strekken van de nek tot vijf tellen.

Hoe kun je schouderstrekkingen uitvoeren:

Ga opnieuw rechtop staan. Til je armen op zodat deze boven het hoofd uitsteken. Omklem de handen, voeg ze samen en trek de handen naar beneden en achter het hoofd. Houd vast en herhaal de stappen vijf tellen. Reik vervolgens met je armen achter je rug naar beneden en houd je handen in een wijzende positie. Dat wil zeggen, breng je vingers samen in de punten terwijl één arm over de schouder is en de andere arm achter de rug. Trek in tegengestelde richting als je eenmaal in positie bent. Als de armen gebogen zijn, strek dan de rechterarm uit en buig hem naar achteren en over de rechterschouder en het hoofd. Pak met je vrije hand de elleboog vast en houd hem vast. Trek de elleboog voorzichtig naar de vrije schouder, en herhaal de stappen aan de linkerkant.

Je kunt de windmolen, schoudersrug, tricepsstrekkingen, armcirkels en meer oefenen om op te warmen voordat je in een training op volle snelheid doorbreekt.

Hoe voer je de windmolen uit:

De windmolen is een van de oudste stretches in de geschiedenis van de training, maar toch ontbreekt de stretch vaak in actie, omdat veel mensen de windmolen verkeerd uitvoeren. Ga om te beginnen rechtop staan. Je armen moeten langs je zij liggen. Eenmaal in positie, zwaai de rechterarm omhoog en breng hem naar voren, omhoog en rond achter je rug, zodat hij een cirkel vormt. Herhaal je stappen tot vijf tellen en ga door naar de andere kant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *