Indicatoren bij rugpijn

Indicatoren bij rugpijn

Rugpijn begint meestal met signalen of indicatoren. Als je rug bijvoorbeeld op een bepaald moment pijn deed en stopte, en later terug begon, dan heb je je indicator bij het begin gekregen. Kortom, de eerste keer dat je rug pijn begon te doen is het teken. Je wilt vaststellen wanneer de eerste pijn begon. Zodra je de begindatum hebt vastgesteld, moet je nagaan wat je rugpijn veroorzaakte. Ben je bijvoorbeeld gevallen? Heb je een gemotoriseerd ongeluk gehad?

Symptomen bekijken

Zodra je de aanleiding van je rugpijn hebt gevonden, wil je de symptomen bekijken. Voelde je pijn? Voelde je je zwak? Was je rug stijf of gevoelloos?

Nu kun je de indicatoren gebruiken om te ontdekken waar de pijn begon. Begon de pijn bij de onderrug? Zat de pijn in het bovenste gebied? Veroorzaakte de pijn bijkomende pijn, zoals rond de nek? Was de pijn met tussenpozen? Veroorzaakte de pijn voortdurend stress? Schoot de pijn naar andere delen van het lichaam?

Werd de pijn erger, als je liep, stond, zat of lag? Nam de pijn af, of nam hij toe?

Toen je je rug voor het eerst pijn deed, hield de pijn dan op, of deed hij vaak pijn? Veroorzaakte de pijn langdurige problemen? Ging de pijn meteen weg?

Toen je voor het eerst je rug bezeerde, veranderden de symptomen toen geleidelijk? Onderbraken de symptomen je dagelijkse werkzaamheden? Hoe veranderden de symptomen? Hoe onderbraken de symptomen je dagelijkse werkzaamheden?

Het beantwoorden van de vragen kan je helpen om je arts te informeren, en ook om de oorzaak van je aandoening te begrijpen. Als je een ongeluk hebt gehad en medische hulp hebt gezocht toen je voor het eerst je wervelkolom beschadigde, dan kun je nagaan met welke tests je aandoening werd vastgesteld. Wat vond je arts?

Als je medische ondersteuning zocht en je arts adviseerde een behandeling, wat was die behandeling dan? Hoe hielp de behandeling je rugaandoening? Als de behandeling je aandoening hielp, kun je de remedies nu proberen?

Wordt je rugpijn veroorzaakt door een operatie, gewrichtsaandoeningen, aandoeningen van het bewegingsapparaat of ziekte?

Moet je voor je werk verplicht zware voorwerpen tillen? Is je werk emotioneel belastend? Sta je lange uren? Zit je lange uren?

Hoe zijn je bewegingsgewoonten? Train je vaak. Doe je rek- en strekoefeningen? Wat is je stressniveau? Doe je iets actiefs om stress te verlichten?

Is er een erfelijk rugprobleem in je geschiedenis?

Zodra je vragen stelt die te maken hebben met je rugaandoening wil je misschien punten markeren die je later aan je arts kunt noemen. Het noteren van de problemen kan jou en je arts helpen de oorzaak te vinden. Vaak verzuimen patiënten dit te doen, waardoor veel rugpijnproblemen onopgemerkt blijven.

Als je rugpijn na de eerste aanwijzing onlangs weer is begonnen, kun je thuis behandelingen gebruiken om de pijn te verlichten, tenzij het veeleisend is. Rust is een veel voorkomende behandeling die artsen voorschrijven om rugpijn te verminderen. Ik ben een fan van ondersteuning door een chiropractor, toch hebben sommige mensen moeite met dit begrip, dus als je denkt dat een chiropractor je ten goede kan komen, zoek dan ondersteuning.

Massage en fysiotherapie worden ook aanbevolen om rugpijn te verminderen. In veel gebieden zijn massagetherapeuten beschikbaar, die een redelijke vergoeding vragen. Kijk in je omgeving voor meer informatie over massagetherapie. Gewone rekoefeningen kunnen rugpijn verminderen, die is ontstaan door spanning. Als je de spieren overbelast hebt, wil je misschien rusten en later een paar oefeningen doen.

Wat je ook doet, vermijd het negeren van de indicatoren. Zodra de pijn in de rug begint, noteer dan het gebied en bespreek het probleem met je arts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *