Hernia en rugpijn

Hernia en rugpijn

De schijf aan de achterkant van de wervelkolom verdeelt de skeletstructuren. Deze schijf bestaat niet uit bloedvaten of zenuwen zoals andere elementen van de skeletstructuur. In plaats daarvan bestaan schijven uit vet, water en weefsels die in verbinding staan met de skeletstructuur. Gedurende alle uren van de dag lekken de schijven water, wat veroorzaakt wordt door krachten van de zwaartekracht. Als we bijvoorbeeld zitten is dat een zwaartekracht in actie, waarvan je zou kunnen denken dat het weinig moeite kost om te zitten, maar in tegenstelling tot de gedachte voegt het veel gewicht toe aan de wervelkolom en de schijf.

De schijf herstelt water dat in de loop van de dag is weggelekt, maar het water wordt in een langzamer tempo hersteld. Vet en water zijn in evenwicht in de schijf, maar als dat niet het geval is, krimpt iemand in hoogte. Vet en water in de schijf zijn dik, maar als iemand begint te verouderen, worden de stoffen dunner. Als vet en water dunner worden, kan dat leiden tot artrose. Dunner wordend water en vet van de schijf is ook de belangrijkste oorzaak van rugpijn, vooral aan de onderkant.

Annulus Fibrosis

Schijven aan de buitenkant zijn bedekt met “Annulus Fibrosis”. Soms leidt het bindweefsel tot een abnormale verdikking, waardoor het weefsel littekens krijgt. Meestal volgt verwonding, dan infectie, en gaat over tot een beperkte zuurstofopname. Een operatie is vaak het gevolg. Het binnenste gedeelte van de schijf wordt afgeschermd door “Nucleus Pulposis.” De pulp vormt de naaf van de schijf, die gepolijst en zacht is. De schijven vormen de primaire ondersteunende kracht die de wervelkolom, botten, spieren, enz. regelt.

Als de schijf de spinale structuren niet beschermt is hij vaak uitgedroogd, onder druk gezet of vervormd. De schijf heeft kracht die gecombineerd wordt met flexibiliteit om hoge drukbelastingen te weerstaan, maar als die flexibiliteit en kracht onderbroken worden, kan dat leiden tot hernia’s, of andere verwondingen.

Herniated Nucleus Pulposa

Uitgegleden schijven staan in medische termen bekend als HNP. (Herniated Nucleus Pulposa) Zoals geschetst zijn de tussenwervelschijven gescheurd, waardoor de nucleus pulposa wordt onderbroken. In medische termen kunnen hernia’s bestaan uit L4, L5, dat is Lumbrosacraal en C5-7, dat is Cervicaal. L4 is een enkel gebied van de wervelkolom en schijven, dat de numerieke schijfbreuk definieert.

Slipschijven worden veroorzaakt door ongelukken, trauma, overbelasting van rug en nek, tillen van zware voorwerpen, schijfdegeneratie, zwakke banden en aangeboren misvorming van de botten. Schijfdegeneratie wordt in dit artikel geschetst.

Symptomen:

Lumbrosacraal zal duidelijke symptomen vertonen, zoals acute pijn in de onderrug, die uitstraalt naar de billen en naar beneden naar het been. De persoon zal zich zwak, gevoelloos of tintelend voelen dat zich uitstrekt naar het been en de voet. Ook lopen veroorzaakt pijn.

Bij cervicale schijfproblemen zal de patiënt stijfheid rond de nek voelen. Ook zullen de symptomen maken dat de patiënt zich zwak en gevoelloos voelt, en hij/zij zal tintelingen rond de handen voelen. Nekpijn veroorzaakt vaak pijn, die zich uitbreidt naar de armen en naar de handen, wat zwakte veroorzaakt in het bovenste deel van het lichaam. De zwakte richt zich vaak op de triceps en biceps, die atrofiëren. Ook de lenden worden aangetast, waardoor de patiënt moeite heeft de rug te rechten.

Wat er gebeurt als een schijf is verschoven en/of gebroken reageert de annulus fibrosis door zijn substantie in de holle ruimte tussen de wervelkolom te duwen. De wervelkolom bestaat uit zenuwen, die naar verschillende delen van het lichaam reizen, waaronder de hersenen. Deze zenuwen worden aangetast als de schijf verschuift.

TENS apparaat kan helpen bij zenuwpijn

Lees hier het artikel hoe een TENS apparaat kan helpen bij zenuwpijn

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Stemtelling:

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinterklaas en Kerstaanbieding OP=OP

Kruidenmolen 4-in-1

Van € 24,95 voor € 14,95

( gratis verzonden in NL)

Kruidenmolen (4-in-1)
klik op het plaatje om naar het artikel te gaan