Voor wie een lange schoenlepel handig is

Voor wie een lange schoenlepel handig is

Een schoenlepel is iets wat in ieder huishouden onmisbaar is. Het helpt je namelijk makkelijker je schoenen aan te krijgen. Toch hebben een aantal mensen meer baat bij het hebben van een schoenlepel dan een ander. En voor wie nou specifiek? Dat lees je hier!

Schoenlepel voor ouderen

Als je ouder bent, dan kan het lastiger zijn om je schoenen aan te trekken. Misschien kun je niet meer goed bukken of ben je stijf in je knieën. Het aantrekken van je schoenen kan dan ineens een frustrerende bezigheid worden. Een lange schoenlepel kan je hierbij helpen. Het dient als een verlengstuk waardoor je net wat minder ver hoeft te buigen en makkelijker in je schoenen kunt stappen.

Zwangere vrouwen

Aan het begin van je zwangerschap kun je jouw lichaam nog makkelijk bewegen, maar naarmate de zwangerschap vordert worden sommige bewegingen steeds moeilijker om uit te voeren. Zo kan het ook lastiger zijn om te bukken om jouw schoenen aan te trekken. Of je nou zelf zwanger bent of iemand kent die zwanger is, een lange uitschuifbare schoenlepel is een mooi cadeautje om jezelf of een geliefde het leven tijdens de zwangerschap een stukje makkelijker te maken.

Mensen met rug- en knieklachten

Misschien heb je snel rugklachten of heb je een knieblessure na het sporten. Of heb je net even verkeerd geslapen en is nek stijf. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je (tijdelijk) je lichaam minder makkelijk kunt bewegen. Een schoenlepel kan jou helpen om de pijn op bijvoorbeeld je rug en knieën te verlichten en je schoenen makkelijker aan te trekken.

Je hebt krappe schoenen

Niet alleen mensen met (tijdelijke) fysieke beperkingen kunnen baat hebben bij een schoenlepel. Als je net een beetje krappe schoenen hebt, of je hebt hele ruwe schoenen van de binnenkant, dan kan het lastiger zijn om met je voeten in je schoenen te komen. Ook dan kan je baat hebben bij een schoenlepel.

Mensen met haast

Heb je vaak haast in de ochtend? Dan kan een schoenlepel jou ook helpen om sneller je schoenen aan te trekken. Soms kan het namelijk echt een gepriegel zijn om die mooie schoenen voor werk aan te krijgen. Je past er precies in, maar in de ochtendhaast lukt het maar niet. Door je schoenen aan te doen met een schoenlepel, zal je zien dat het sneller aantrekken van je schoenen sneller gaat, maar ook minder stress oplevert.

Je hebt een gebroken been of verstuikte enkel

Als je been in het gips zit, dan kan het heel lastig zijn om je schoenen aan te krijgen. Of misschien heb je je enkel wel verstuikt en is het heel erg lastig om die flexibel te bewegen. Op zulke moment kan het handig zijn om een schoenlepel te gebruiken zodat je toch net wat makkelijker in je schoenen komt. Je hoeft hierdoor je been of enkel minder te bewegen en minder te trekken en te duwen aan je schoen.

Tips voor het gebruiken van een schoenlepel

Heb je nog nooit een schoenlepel gebruikt? Dan praten wij je er graag even doorheen. Houd je schoenlepel in jouw goede hand en zorg ervoor dat hij tegen de hak van je schoen op de bodem staat. Punt je voeten zodat ze makkelijker je schoen in glijden. De hak van je voet moet langs de schoenlepel zo je schoen in glijden als je de schoenlepel goed gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *